Stressklachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Overwerkt, overspannen of burn-out?

Vraag je je af of begeleiding en coaching iets voor jou is?

Heb je het al wekenlang erg druk? Kom je weinig aan ontspanning toe? Blijf je een opgejaagd gevoel houden? Slaap je slecht? Kan je je slecht concentreren? Merk je dat je steeds minder zin krijgt in de dingen? En misschien zelfs lichamelijke klachten?

Herken je jezelf in deze situatie? Merk je dat je overwerkt bent? Dan kan ik je helpen. Ik begeleid, op basis van een bewezen methode, iedereen die stressklachten heeft opgebouwd en hulp zoekt om ervan af te komen.

De CSR-aanpak werkt

Een bewezen psycho-biologische aanpak

Ik begeleid overwerkte en overspannen mensen a.d.h.v. de CSR-aanpak. Deze methode richt zich, anders dan andere methode, niet alleen op wat er ‘tussen de oren’ gebeurt, maar erkent ook de veranderingen die plaatsvinden in het lichaam wanneer dat te lang ‘onder druk’ moet presteren.

In eerste instantie gaan we op zoek naar hoe jij roofbouw pleegt op je lichaam. Oftewel eerst gaan we rust inbouwen. Daarna zoeken we de daadwerkelijke oorzaken van stress, zodat we die kunnen aanpakken. Verantwoorde werkhervatting kan onderdeel zijn van het opbouwtraject.

CSR Logo vert 150 Pxls

Een wetenschappelijk bewezen aanpak

Hoe ziet een traject eruit?

Een aantal begeleidingsgesprekken kunnen een groot verschil maken.

Roofbouw stoppen

Een eerste gesprek is een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we jouw situatie in kaart. Een vragenlijst maakt meestal onderdeel uit van de intake. In de opvolgende 1 tot 2 gesprekken onderzoeken we in hoeverre je nu ‘belastbaar’ bent en wat er nodig is om de roofbouw te stoppen.

Opbouwen

Wanneer je eraan toe bent gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken en maken we een plan van aanpak om deze weg te nemen. Ik begeleid je bij het langzaam oppakken van taken en eventueel de hervatting van werk. Het maken van je eigen plan van aanpak kan hier onderdeel van uitmaken.

Wandelen

De gesprekken vinden in principe wandelend plaats in natuurgebied de Maashorst. Wanneer het weer het niet toelaat vinden de gesprekken binnen plaats in een coachruimte in Oss. Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 4 tot 10 gesprekken. Een gesprekswandeling duurt tussen de 60 en 120 minuten.  Deze wandelingen hebben een ontspannend karakter.